De ervaring van Rhode als stagiaire bij Panenqa

Interview met Rhode Das

 

Door Rob van de Sanden op 20 mei 2021

 

Kun je jezelf als eerste even kort voorstellen?

Ik ben Rhode Das, ben nu 24 jaar en kom uit Zeeland. Sinds 2017 woon ik op kamers in Breda. Voordat ik op kamers ging heb ik MBO hotelmanagement gedaan en toen zag ik wel dat het economische aspect mij echt aansprak en het hotel leven eigenlijk minder. Daardoor heb ik ook besloten om Finance & Control te gaan studeren in Breda. Hier heb ik in het derde jaar voor het eerst een stage gelopen, accountancy. Na mijn stage heb ik hier nog een half jaar gewerkt als assistent account omdat ik een half jaar vertraging had met mijn studie. Het was een super leerzame periode maar ben er wel achter gekomen dat niet echt mijn ding was. Vervolgens heb ik een minor gedaan voor de Future of Finance. Vanuit school waren er verschillende bedrijven voorgesteld. Panenqa was een van die bedrijven. De opdracht van Panenqa sprak me eigenlijk meteen aan omdat ik geen zin had in een heel technisch verhaal over bijvoorbeeld het bouwen van een robot. Bij Panenqa was het een marktonderzoek en contact leggen met potentiële klanten en dat was meer naar waar ik opzoek was. Ik heb daarna nog wel de site bekeken van Panenqa, maar ook dat sprak mij direct aan. Het zag eruit als een vlot, vrolijk en fris bedrijf qua uitstraling.

 

Hoe verliep je sollicitatieproces? 

Het sollicitatie proces verliep heel makkelijk. Ik heb eerst aan school toestemming gevraagd of het goed was als ik bij Panenqa ging solliciteren en dat was allemaal prima. Daarna heb ik mijn CV opgestuurd en vervolgens heb ik een gesprek gehad met Rob in Den Bosch en dat klikte heel goed. Ik ben de week erna zelfs meteen gestart!

 

Wat gaf jou de doorslag om stage te gaan lopen bij Panenqa?

Vooral de opdracht echt! Het marktonderzoek sprak mij direct aan. Daarnaast stond in de opdrachtomschrijving ook dat ik verschillende interviews moest uitvoeren en ik dacht meteen hier ga ik veel van leren. Maar ook de focus op je persoonlijke doelstelling gaf mij de doorslag. In het gesprek gaf Rob aan dat hij dat heel belangrijk vond.

 

Je stage bij Panenqa heeft grotendeels plaats gevonden tijdens Corona, hoe heb je dat ervaren?

Ja dat klopt. Hierdoor moest ik bijvoorbeeld helaas alle interviews online doen. Ik merkte wel dat het daardoor iets lastiger was om mensen te bereiken. Maar als ik terugkijk is het prima verlopen. Ik heb ook deels nog op kantoor kunnen werken. Ik was twee dagen per week op kantoor en twee dagen thuis. Hierdoor had ik wel meer flexibiliteit en het onderzoek is er gelukkig niet minder door geworden!

 

Welke werkzaamheden heb je allemaal uitgevoerd binnen Panenqa?

Ik ben begonnen met het maken van een planning zodat ik ook duidelijk had wat het doel van het onderzoek was. Dit was meer contacten maken met potentiele klanten. Hierna heb ik een lijst gemaakt samen met Rob met bedrijven die we wilde benaderen die met SAP werken en in de juiste regio zitten. Daarna heb ik voornamelijk research gedaan naar de technologieën die we mee wilde nemen en wat SAP daar bijvoorbeeld in te bieden heeft. Toen dit allemaal was uitgevoerd heb ik de enquête opgesteld en het interview. Ik ben daarna de bedrijven en mensen gaan benaderen. Soms was het koude acquisitie en dat maakte het wel spannender. Maar achteraf is dat eigenlijk goed verlopen. Als laatste heb ik natuurlijk de Whitepaper geschreven en de resultaten teruggekoppeld aan de bedrijven en mensen die hebben deelgenomen aan het marktonderzoek.

 

Wat is voor jou de grootste uitdaging geweest tijdens je stageperiode?

Ik denk toch wel de mensen opbellen en vragen of ze wilde meedoen aan het interview. Soms moest ik mensen een beetje overtuigen en dat vond ik wel echt een uitdaging. Achteraf denk ik wel oh dit is eigenlijk niet zo super moeilijk. Als ik nu terugkijk is de grootste uitdaging misschien wel het schrijven van de Whitepaper geweest. Ik weet namelijk dat het schrijven van een stuk niet mijn beste kwaliteiten zijn en dat was dus misschien wel een grotere uitdaging.

 

Wat spreekt je aan in het werken bij Panenqa?

Ik vond de sfeer wel echt fijn om in te werken. Het was een huiselijke sfeer. Daarnaast vond ik de begeleiding ook erg prettig, ik kreeg namelijk een op een begeleiding waardoor er ook echt werd gekeken naar mijn persoonlijke vaardigheden. Ook werd ik overal bij betrokken als stagiaire. Ik ben bijvoorbeeld uitgenodigd voor een weekendje weg. Dit kon alleen helaas niet doorgaan door Corona maar het voelt wel als een stukje waardering.

 

Wat zou je graag anders willen zien bij Panenqa?

Ik vind dit een lastige vraag want dit weet ik eigenlijk niet als ik heel eerlijk ben. Ik zou eigenlijk echt niet weten wat ik anders zou willen zien. Er is voldoende contact, het proces loopt makkelijk en ik heb er een leuke opdracht bij dus ik zou niet weten wat ik zou willen veranderen.

 

Wanneer denk je later nog eens terug aan Panenqa?

Ik denk vooral als ik iemand moet bellen of als ik interesse moet tonen. Ik ben natuurlijk altijd geïnteresseerd maar ik ben er wel bewust van geworden dat als je even opschrijft waar iemand werkt of bijvoorbeeld naar een voetbalwedstrijd gaat volgende week dan kan je bij het volgende gesprek hier heel makkelijk naar vragen en dan raak je sneller verbonden.

 

Waar zie je jezelf over 5 jaar?

Ik zie me later wel werken in een biologische voedselketen maar mode vind ik ook erg interessant. Ik zie me later ook wel heel het land door gaan binnen de inkoop van een modeketen met daarbij de focus op een finance aspect. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik het nog heel lastig vind en ik het eigenlijk nog echt niet weet. Het kan goed zijn dat ik over een aantal jaar het vak finance heb losgelaten want ik weet niet of dit nu diep in mijn hart wel echt mijn passie is.

 

Enthousiast geworden en kom je graag in contact met Panenqa? Neem dan contact op met Rob van de Sanden op 06-14037931 of via [email protected].

 

Rob (46) is Managing Director bij Panenqa en blogt regelmatig over actuele onderwerpen.

 

Laatste nieuws