De toegevoegde waarde van Panenqa
in een model

De toegevoegde waarde van Panenqa in een model

 

Door Rob van de Sanden op 30 maart 2018

 

De Ansoff matrix, het SWOT model, de BCG matrix, gartner leaders kwadrant, wie kent ze niet? Allemaal modellen die gemaakt zijn om een gesimplificeerde afspiegeling te maken van de werkelijkheid. Met als doel dat iedereen die werkelijkheid ook beter snapt. Het zijn allemaal modellen die in mijn carrière en zeker in mijn studies voorbij kwamen.

 

Toen ik deze week de dienstverlening van Panenqa in een model aan het uittekenen was om onze toegevoegde waarde nog beter aan onze klanten uit te kunnen leggen, dacht ik terug aan mijn opvatting tijdens mijn studententijd: “leuk allemaal, die modellen, maar dat gebruikt toch niemand in de praktijk?”. Wel dus.

 

En nu was ik zelf bezig met het opstellen ervan. Het resultaat: een simpel model, dat was immers het doel. Daarom ook des te makkelijker uit te leggen:

– 100% SAP;
– vanuit gebruikers kennis en ervaring meer waarde toevoegen aan processen en aan systemen;
– bij interim opdrachten sneller en meer waarde toevoegen aan een afdeling.

 

 

Ik ben blij met dit praktische resultaat, zodat potentiële opdrachtgevers de toegevoegde waarde sneller snappen. En onze vaste opdrachtgevers: die snappen het toch wel!

 

Geïnteresseerd om dit model in de praktijk te zien werken? We maken graag een afspraak en laten zien dat praktijk en theorie in ons geval gelijk zijn aan elkaar.

 

Rob (43) is Managing Director bij Panenqa en blogt regelmatig over actuele onderwerpen.

 

Laatste nieuws