De Panenka

De Panenka penalty 

 

Door Rob van de Sanden op 28 juni 2021

 

Wat leuk dat je tijd neemt om de legendarische Penalty van Antonin Panenka te bekijken. Natuurlijk is het in de wereldgeschiedenis maar een heel klein feitje maar het is toch bijzonder hoe het nemen van een penalty je zo beroemd kan maken. En dat er dan ook nog eens een interim finance bedrijf is dat zijn naam hieraan ontleent.

 

 

Paralellen tussen de Panenka penalty en onze consultants

Meestal schiet een voetbalspeler de bal hard en strak in een van de hoeken van het doel. Zeker als hij/zij op safe wil gaan. De penalty die Panenka nam heeft daarom een aantal kenmerken: het vergt lef, het is anders dan anders, maar wel erg doeltreffend.

 

Deze waarden geven we mee aan onze consultants. Op hun opdracht verlangen we van ze dat ze verder kijken dan hun neus lang is. Dat ze aan hun opdrachtgevers aangeven waar de verbeteringen liggen en dat misschien wel eens anders is dan ze gewend waren. Dat vergt moed, maar is wel de manier waarop jij als opdrachtgever de gewenste resultaten kunt halen.

 

Een toffe retro-bal voor op kantoor

Onlangs ontving je een Panenqa retrobal. Wat moet je daarmee? Uiteraard is de bal bedoelt als reminder dat je Panenqa belt als je een tijdelijk finance vraagstuk hebt. Eerlijk is eerlijk.

 

Maar het leuke is dat het balletje ook echt een functie heeft. Probeer het maar eens uit: als je aan het bellen bent, moet je maar eens door het kantoor heen dribbelen. Je zult merken dat het je concentratie langer vast houd.

Soms kan de bal een uitlaatklep  zijn en kun je tegen de muur passen. Of trap eens een balletje over met een collega, een mooie manier om even te ontspannen tussen twee meetings in.

 

Opdrachtgever worden

Ben je op deze pagina terecht gekomen en heb je geen retro-bal ontvangen? Dan ben je waarschijnlijk nog geen opdrachtgever van Panenqa. Ben je inderdaad nog geen opdrachtgever van Panenqa en heb je wel op regelmatige basis behoefte aan interim finance professionals die goed thuis zijn in SAP? Neem dan contact op met Rob van de Sanden. Hij kan je de mogelijkheden en de voordelen van Panenqa uitstekend uitleggen. Je kan contact opnemen via 06-14037931 of via [email protected].

 

Rob (46) is Managing Director bij Panenqa en blogt regelmatig over actuele onderwerpen.

 

Laatste nieuws