Van accountancy naar control

De overstap

 

Door Rosie Jones op 2 juni 2021

 

De afgelopen twee jaar hebben een positieve bijdrage geleverd aan mijn competenties. Hierdoor heb ik grote stappen kunnen maken in mijn carrière.

 

Ik zal mijzelf eerst even voorstellen. Ik ben Rosie Jones en ik ben 27 jaar oud. In 2019 heb ik een nieuwe stap gezet in mijn carrière en ben ik aan de slag gegaan bij Panenqa. Daar ben ik nu interim finance professional.

 

Voordat ik de stap naar de interim branche maakte, heb ik 3,5 jaar bij een accountantskantoor op de samenstelpraktijk gewerkt. In het laatste jaar ging ik steeds vaker bij de klant werken. Bij de ene klant controleerde ik de administratie, stelde ik de tussentijdse rapportages op en besprak ik deze met de klant en bij de andere klant ondersteunde ik de financiële afdeling. Na een aantal maanden merkte ik dat ik bij de klant werken heel erg leuk vond. Daarnaast heb ik ervaren dat je veel meer meekreeg van wat er speelde bij een onderneming, waardoor je daar direct op kon acteren.

 

Mijn keuze

Vanwege deze positieve ervaring, heb ik ervoor gekozen om als interim finance professional aan de slag te gaan. Bij Panenqa vinden ze persoonlijke ontwikkeling belangrijk en zoeken zij opdrachten die bij jouw ontwikkeling aansluiten. Dat is voor mij de reden geweest om Panenqa als werkgever te kiezen. Ik wilde graag meer ervaring op doen als controller en heb nu dus bij diverse opdrachtgevers als controller gewerkt.

 

De ervaringen bij de opdrachtgevers gaven een bevestiging dat ik de juiste stap heb gemaakt in mijn carrière. Ik merk aan mijzelf dat mijn vaardigheden inmiddels verder ontwikkeld zijn en zie dit terug in de evaluaties van de opdrachtgevers.

 

Mijn ervaring bij Panenqa

Door mijn werkervaring bij Panenqa merk ik, dat ik door meer kennis van de onderneming (incl. de processen) meer diepgang heb in mijn werkzaamheden. Ik leg sneller verbanden, mijn analytisch vermogen is sterk ontwikkeld en daarnaast merk ik dat ik steeds vaker met alternatieven kan komen voor een procesverbetering. Verder heb je als controller afwisselend werk en daar hecht ik veel waarde aan. Zo blijf ik mijzelf uitdagen om het beste eruit te halen.

 

Om mijn kennis verder uit te breiden, volg ik de opleiding Post Bachelor Finance Control. Ik merk tijdens de opleiding dat het toegevoegde waarde heeft voor mijn kennis.

 

Al met al ben ik super tevreden over deze stap in mijn carrière en kijk ik met trots en blijdschap naar de afgelopen twee jaar. Op naar meer mooie werkervaringen als controller!

 

Ook geïnteresseerd in een overstap of kom je graag in contact met Panenqa? Neem dan contact op met Rob van de Sanden op 06-14037931 of via [email protected].

 

Rob (46) is Managing Director bij Panenqa en blogt regelmatig over actuele onderwerpen.

 

Laatste nieuws