Denk je na over de juiste start van je carrière?

Steile leercurve door de juiste keuzes

 

Door Rob van de Sanden op 02 maart 2018

 

Binnenkort stromen er weer veel afstudeerders in op de arbeidsmarkt. Jij misschien ook wel. Wat ga je doen na het behalen van je bul?

 

Ik weet nog goed dat ik afstudeerde. Een superleuke tijd. Ook een tijd waarin je je afvraagt: wat voor werkend leven wil ik na mijn afstuderen? En: zou ik niet eerst nog eens lekker gaan reizen en wat van de wereld gaan zien? Zou ik zeker doen!

 

Maar als je terug bent van die onvergetelijke reis, komt toch die carrière vraag weer boven.

 

En wat is nu verstandig om te doen? Uitgaande van het gegeven dat je dit leest, omdat je ofwel geïnteresseerd bent in finance ofwel in ERP, kan ik je wel wat adviezen geven over de wereld van finance je keuzes daarin.

 

Waarom kan ik je iets vertellen over een carrière in finance?

Ik kan putten uit een carrière in finance waarin ik als een van de weinigen, misschien wel de enige, in Nederland het finance vak van alle mogelijke kanten mee heb gemaakt.

 

Als controller werkte ik in vaste dienst voor een multinational en voor een private-equity gefinancierde productie- en handelsonderneming.

 

Ik heb als financial consultant gewerkt bij een van de big-four kantoren en heb zo op tijdelijke basis verschillende finance rollen en projecten uitgevoerd. Ook als ZZP’er heb ik op tijdelijke basis control projecten uitgevoerd. Als headhunter-recruiter werden door mij financials van een vaste baan naar een andere vaste baan geholpen.

 

De laatste jaren heb ik met veel energie een commerciële verantwoordelijkheid gehad bij een interim-finance bedrijf. En nu: nu ben ik directeur van het mooiste finance bedrijf van Nederland!

 

Mijn advies: doe datgene dat je leuk vind

Door deze ervaringen en alle gesprekken die ik met kandidaten en medewerkers heb gehad, kan ik eigenlijk maar een advies geven: ga datgene doen wat je leuk vind. Waarschijnlijk is dat ook waar je goed en bent.

Dat klinkt als een open deur en misschien is het wel een open deur. Toch zijn er horden mensen die dagelijks werk doen wat ze niet leuk vinden. Dus zo’n open deur is het dan misschien toch niet.

 

Maar wat is leuk?

Alleen: wat vind je leuk? Dat is best moeilijk als je begin-twintig of mid-twintig bent. Vaak kom je er gedurende je werkende leven achter wat je echt leuk vind. Zo ging dat bij mij ook. Wat ik je nu dan ook adviseren kan?

 

Start je carrière in de consultancy/detacheringswereld! Door de verscheidenheid aan opdrachtgevers en aan projecten kom je er veel sneller in je leven achter wat bij je past. Preken voor eigen parochie? Nee, hoor.

 

Er zijn veel verschillende interim bureau’s, ga daar ook vooral praten om te kijken wat het beste bij je past. En natuurlijk zou ik het heel leuk vinden als je ook bij Panenqa op de koffie komt.

 

Mocht je voor ons kiezen dan gaan we er samen voor zorgen dat je leercurve zo steil mogelijk is, dat is immers het belangrijkste in het begin van je carrière.

 

Rob (43) is Managing Director bij Panenqa en blogt regelmatig over actuele onderwerpen.

 

Laatste nieuws