Kennis is er om te delen

Inside Panenqa

 

Wij behouden onze naam van hoogwaardige kennis en expertise niet zomaar. We doen daar veel voor! Zo volgt Panenqa alle ontwikkelingen binnen ons vakgebied op de voet. Maar we gaan verder. We willen ook u laten zien waar wij als experts naar kijken. Zo blijft u ook op de hoogte.

Nieuws

Panenqa on tour: Palma de Mallorca

01 augustus 2022

De bestemming voor dit jaar is bekend! Palma de Mallorca!

Blog

Van diploma voor de BSc in International Business Administration naar eerste opdracht bij Panenqa

19 juli 2022

Na een aantal studiejaren in Rotterdam, mocht ik in de zomer van 2021 mijn diploma voor de BSc in International Business Administration in ontvangst nemen. Nog geen maand later heb ik me bij het Panenqa team aan mogen sluiten en zat in augustus bij mijn eerste klant. In deze Blog geef ik je meer inzicht in ISPnext en hoe ik mijn optimalisatie project via Panenqa op dit gebied heb beleefd.

Nieuws

Training Lean Six Sigma

25 mei 2022

Gedurende het hele jaar besteden wij veel aandacht aan trainingen. Wij vinden de ontwikkeling van onze consultants erg belangrijk en daarom heeft Paul de Jong dit keer een training gegeven over Lean Six Sigma.

Nieuws

Startersdag 16 mei

11 mei 2022

Binnenkort studeren veel HBO en WO studenten af. Jij misschien ook? Het afronden van je studie is een mooie mijlpaal en levert je vast een fijn gevoel op. Tegelijkertijd levert het ook een ongemakkelijk of onzeker gevoel op. Want: wat wil ik nu met mijn werkend leven? Tijdens deze startersdag proberen we samen met jou deze vraag te beantwoorden!

Blog

Mijn IFRS 16 projecten hebben een echte boost aan mijn carrière gegeven!

31 maart 2022

In de afgelopen twee jaar heb ik een drietal IFRS 16 projecten gedaan. Wat een ervaring was dat! En wat ben ik hierdoor als financial gegroeid! Natuurlijk had ik tijdens mijn opleiding wat kennis opgedaan over IFRS, maar expert kon ik me zeker niet noemen. Hoe anders is dat nu! In deze blog neem ik jullie graag mee in mijn ervaringen via Panenqa en leg ik uiteraard uit wat IFRS 16 nu eigenlijk inhoud.

Blog

De SAP Closing Cockpit

23 maart 2022

In deze Blog zet ik, Ivo, uiteen wat de SAP Closing Cockpit nu eigenlijk is en wat de cockpit voor jouw organisatie kan betekenen. In de volgende Blog neem ik jullie mee naar de praktijk en geef ik inzicht in de werking in praktische zin en vertel ik over de do’s en don’ts van het gebruik.

Blog

De grote vraag na het afstuderen; “Wat wil ik nou eigenlijk?”

10 februari 2022

In deze blog vertelt Tom over het beantwoorden van zijn grote vraag "Wat wil ik nou eigenlijk?" Als net afgestudeerde sta je op het punt om te beginnen aan je carrière. Dit is voor velen een spannend moment in je leven, dit gold ook voor mij. “Wat wil ik nou eigenlijk?”, was een vraag die ik met regelmaat aan mijzelf stelde. Een vraag die menig afgestudeerd student zichzelf stelt. Deze vraag kon ik toen niet goed beantwoorden.

Nieuws

Whitepaper ‘Process Mining’

24 januari 2022

Download hier onze whitepaper en leer meer over hoe Process Mining je kan helpen bij proces optimalisatie.

Nieuws

Kerstpakket aan huis bezorgd!

16 december 2021

Helaas gooide Corona roet in het eten voor onze kerst borrel. Dat betekent natuurlijk niet dat wij persoonlijk onze medewerkers geen fijne feestdagen kunnen wensen. Wij bezorgen het kerstpakket namelijk gewoon weer aan huis!

Blog

Of werk in de Finance detachering leuk is? Het maakt mijn werkend leven veel diverser.

05 november 2021

Het schrijven van een blog over mezelf is niet iets dat ik voorheen snel zou doen. Sinds ik bij Panenqa werk merk ik dat me dit veel makkelijker af gaat en dat het hartstikke leuk is om je ervaringen met anderen te delen. Dus als je me vraagt wat het werk in de detachering me tot op heden gebracht heeft? Heel veel, ook dit soort inzichten dus!

Nieuws

Panenqa on tour: Valencia

03 november 2021

De aftermovie van onze jaarlijkse Panenqa reis!

Blog

Het gevolg van het versloffen van tussenrekeningen

08 juli 2021

Tussenrekeningen? Voor de meeste controllers en finance professionals niet meteen het meest sexy onderwerp. En wat gebeurt er als een onderwerp niet direct als aantrekkelijk wordt gezien? Juist! Dan laten we het vaak versloffen. In deze blog lees je hoe tussenrekeningen weer sexy maakt!

Blog

De meerwaarde van Power BI

23 juni 2021

Na het behalen van mijn diploma voor de opleiding Bedrijfseconomie ben ik gelijk bij Panenqa aan de slag gegaan. Bij mijn eerste opdracht kreeg ik direct de mogelijkheid om mijn kennis rondom Power BI toe te passen en uit te breiden. Ik heb voor diverse afdelingen meerdere Power BI rapportages mogen opzetten, die tot op de dag van vandaag worden gebruikt!

Nieuws

De Panenka

16 juni 2021

Ken je de Panenka penalty nog niet? Of vind je het leuk de penalty weer eens terug te zien? Bekijk hier dan dit unieke moment!

Blog

De overstap van accountancy naar control

02 juni 2021

Voordat ik bij Panenqa in de interim branche ben begonnen, heb ik 3,5 jaar bij een accountantskantoor op de samenstelpraktijk gewerkt. In de laatste jaren ben ik steeds vaker bij de klant gaan werken en dat is dan ook wel een van de reden van mijn keuze voor de overstap van accountancy naar control. Al met al ben ik super tevreden over deze stap in mijn carrière en kijk ik met trots en blijdschap naar de afgelopen twee jaar!

Blog

20 mei: De dag van de stagiair!

20 mei 2021

20 mei is de dag van de stagiair! Lees in dit interview met Rhode Das hoe zij het heeft ervaren als stagiaire bij Panenqa!

Blog

De ervaring als ZZP’er bij Panenqa

22 april 2021

Lees in dit interview de ervaring van Rob Schut als ZZP'er bij Panenqa. Rob vertelt waarom hij heeft gekozen om als ZZP'er een de slag te gaan, meer over zijn opdracht en zijn ervaring met Panenqa.

Nieuws

Net afgestudeerd? Wordt Finance trainee en geef je carrière een kick-start!

21 april 2021

Je hebt je diploma op zak en je bent klaar voor de eerste stap in jouw carrière. Panenqa biedt je een ideaal programma om je snel te ontwikkelen en je goed te kunnen oriënteren waar je talent ligt. In dit traineeship kom je direct bij ons in vaste dienst, doe je praktijkervaring op en krijg je individuele begeleiding.

Nieuws

Het trainingsprogramma “Fit4SAP”

01 april 2021

De komende maanden staan bij Panenqa in het teken van trainingen. Naast onze kennis op het gebied van SAP, trainen we ook onze fitheid.

Blog

De opmars van Financial Close Solutions door COVID-19

24 maart 2021

Natuurlijk heeft het thuiswerken consequenties voor het aansturen en vergt het extra aandacht. Hoe ga je om met het toewijzen van taken gedurende het close proces? Hoe borg je dat de juiste documentatie op de juiste plek staat? En hoe monitor je dat je team haar taken op tijd heeft afgerond?

Blog

SAP AVAC: een mooie functionaliteit voor mij als Project Administrateur

09 maart 2021

Hoe houd je als project administrateur of als project controller grip op je budget? Dat kan best wel lastig zijn weet ik uit ervaring. Inmiddels werk ik enkele maanden als project administrateur bij een organisatie in Rotterdam en kwam daar een mooie SAP functionaliteit tegen: Availablity Control, kortweg AVAC genoemd. Omdat dit mijn eerste blog voor Panenqa is, stel ik me eerst even voor en vertel daarna wat AVAC voor jou kan betekenen.

Nieuws

Whitepaper ‘Future of Finance’

22 februari 2021

Download hier onze whitepaper en leer meer over de nieuwste technologieën in finance en control.

Blog

Wel de lusten maar niet de lasten? Kies voor de co-sourcing oplossingen van Panenqa

16 februari 2021

‘Wel de lusten, niet de lasten’ is een bekend gezegde. Het betekent zoveel als: ik wil wel de voordelen van iets hebben, maar er geen moeite voor doen. Klinkt als een utopie? Eigenlijk niet. Panenqa’s co-sourcing oplossing zorgt er namelijk voor.

Blog

Eén versie van de waarheid in je Shared Service Center: SAP Central Finance zorgt ervoor!

09 februari 2021

Niet met je gehele bedrijf op één ERP systeem en tóch uit één databron rapporteren. Lees hier hoe je dat voor elkaar krijgt met S/4 HANA Central Finance en laat je Shared Service Center optimaal renderen.

Blog

Boeien en binden van je finance-team in een Shared Service Center

01 februari 2021

Panenqa werk veelvuldig binnen Financial Shared Service Centers (FSSC). Wat zijn de best practices voor FSSC, hoe kunnen ze optimaal gebruik maken van SAP en wat kan Panenqa binnen jouw FSSC betekenen? Je leest er alles over in ons drieluik-blog. Deel 1 behandelt het onderwerp "Boeien en binden van finance medewerkers binnen een Shared Service Center: hoe doe ik dat?" Het antwoord lees je in onze nieuwste bijdrage.