Kennis is er om te delen

Inside Panenqa

 

Wij behouden onze naam van hoogwaardige kennis en expertise niet zomaar. We doen daar veel voor! Zo volgt Panenqa alle ontwikkelingen binnen ons vakgebied op de voet. Maar we gaan verder. We willen ook u laten zien waar wij als experts naar kijken. Zo blijft u ook op de hoogte.

Nieuws

Vacature Controller

17 januari 2023

Ben jij een (Assistent) Controller en op zoek naar meer afwisseling in je werk? Dan ben je bij Panenqa aan het juiste adres!

Nieuws

De Villa Pardoes Winterrun

17 december 2022

In december hebben wij deelgenomen aan de Villa Pardoes Winterrun om ervoor te zorgen dat aankomend jaar nog meer gezinnen kunnen genieten van een week in de Villa! Wij zijn trots op ons resultaat van €5.500!

Blog

De lessons learned van Roy: Hoe ik binnen Panenqa doorgroeide naar Power BI consultant

06 december 2022

Na het een behalen van een BSc in Bedrijfseconomie en een MSc in Data Science and Society ben ik in de zomer van 2021 aan de slag gegaan als Interim Finance Professional bij Panenqa. Aan het begin van dit avontuur was het voor mij niet duidelijk welke richting ik op wilde. “Wil ik Financial of Data Scientist/Analyst worden?” is de vraag die ik mezelf stelde. Inmiddels weet ik al een stuk beter welke kant ik op wil: een combinatie van Finance met Data is ideaal. En superleuk om mee bezig te zijn. In deze blog lees je meer over mijn ervaringen bij Panenqa én over mijn belangrijkste lessen uit mijn MS Power BI project.

Blog

Van supermarkt naar een super-bedrijf!

17 november 2022

Tot afgelopen zomer werkte ik als assistent filiaalmanager bij een landelijk bekende supermarktketen maar afgelopen jaar heb ik toch de stap naar de finance wereld gezet. Dit zonder opleiding op het gebied van finance. In mijn blog lees je hoe dat is gegaan!

Nieuws

Panenqa on tour: Palma de Mallorca

02 november 2022

De aftermovie van onze jaarlijkse Panenqa reis!

Nieuws

Terugblik kennisontbijt

02 november 2022

Bekijk hier onze after movie van onze ontbijtsessie met als thema controlling in een agile omgeving.

Nieuws

Meat the family

25 september 2022

Onze jaarlijkse BBQ, meat the family, heeft weer plaats gevonden!

Nieuws

Tilburg Trappers & Panenqa: beiden uniek

20 augustus 2022

Ijshockey & Panenqa een bijzondere combinatie? Hierover lees je meer in dit bericht.

Nieuws

Panenqa on tour: Palma de Mallorca

01 augustus 2022

De bestemming voor dit jaar is bekend! Palma de Mallorca!

Blog

Van diploma voor de BSc in International Business Administration naar eerste opdracht bij Panenqa

19 juli 2022

Na een aantal studiejaren in Rotterdam, mocht ik in de zomer van 2021 mijn diploma voor de BSc in International Business Administration in ontvangst nemen. Nog geen maand later heb ik me bij het Panenqa team aan mogen sluiten en zat in augustus bij mijn eerste klant. In deze Blog geef ik je meer inzicht in ISPnext en hoe ik mijn optimalisatie project via Panenqa op dit gebied heb beleefd.

Nieuws

Training Lean Six Sigma

25 mei 2022

Gedurende het hele jaar besteden wij veel aandacht aan trainingen. Wij vinden de ontwikkeling van onze consultants erg belangrijk en daarom heeft Paul de Jong dit keer een training gegeven over Lean Six Sigma.

Nieuws

Startersdag 16 mei

11 mei 2022

Binnenkort studeren veel HBO en WO studenten af. Jij misschien ook? Het afronden van je studie is een mooie mijlpaal en levert je vast een fijn gevoel op. Tegelijkertijd levert het ook een ongemakkelijk of onzeker gevoel op. Want: wat wil ik nu met mijn werkend leven? Tijdens deze startersdag proberen we samen met jou deze vraag te beantwoorden!

Blog

Mijn IFRS 16 projecten hebben een echte boost aan mijn carrière gegeven!

31 maart 2022

In de afgelopen twee jaar heb ik een drietal IFRS 16 projecten gedaan. Wat een ervaring was dat! En wat ben ik hierdoor als financial gegroeid! Natuurlijk had ik tijdens mijn opleiding wat kennis opgedaan over IFRS, maar expert kon ik me zeker niet noemen. Hoe anders is dat nu! In deze blog neem ik jullie graag mee in mijn ervaringen via Panenqa en leg ik uiteraard uit wat IFRS 16 nu eigenlijk inhoud.

Blog

De SAP Closing Cockpit

23 maart 2022

In deze Blog zet ik, Ivo, uiteen wat de SAP Closing Cockpit nu eigenlijk is en wat de cockpit voor jouw organisatie kan betekenen. In de volgende Blog neem ik jullie mee naar de praktijk en geef ik inzicht in de werking in praktische zin en vertel ik over de do’s en don’ts van het gebruik.

Blog

De grote vraag na het afstuderen; “Wat wil ik nou eigenlijk?”

10 februari 2022

In deze blog vertelt Tom over het beantwoorden van zijn grote vraag "Wat wil ik nou eigenlijk?" Als net afgestudeerde sta je op het punt om te beginnen aan je carrière. Dit is voor velen een spannend moment in je leven, dit gold ook voor mij. “Wat wil ik nou eigenlijk?”, was een vraag die ik met regelmaat aan mijzelf stelde. Een vraag die menig afgestudeerd student zichzelf stelt. Deze vraag kon ik toen niet goed beantwoorden.

Nieuws

Whitepaper ‘Process Mining’

24 januari 2022

Download hier onze whitepaper en leer meer over hoe Process Mining je kan helpen bij proces optimalisatie.

Nieuws

Kerstpakket aan huis bezorgd!

16 december 2021

Helaas gooide Corona roet in het eten voor onze kerst borrel. Dat betekent natuurlijk niet dat wij persoonlijk onze medewerkers geen fijne feestdagen kunnen wensen. Wij bezorgen het kerstpakket namelijk gewoon weer aan huis!

Blog

Of werk in de Finance detachering leuk is? Het maakt mijn werkend leven veel diverser.

05 november 2021

Het schrijven van een blog over mezelf is niet iets dat ik voorheen snel zou doen. Sinds ik bij Panenqa werk merk ik dat me dit veel makkelijker af gaat en dat het hartstikke leuk is om je ervaringen met anderen te delen. Dus als je me vraagt wat het werk in de detachering me tot op heden gebracht heeft? Heel veel, ook dit soort inzichten dus!

Nieuws

Panenqa on tour: Valencia

03 november 2021

De aftermovie van onze jaarlijkse Panenqa reis!

Blog

Het gevolg van het versloffen van tussenrekeningen

08 juli 2021

Tussenrekeningen? Voor de meeste controllers en finance professionals niet meteen het meest sexy onderwerp. En wat gebeurt er als een onderwerp niet direct als aantrekkelijk wordt gezien? Juist! Dan laten we het vaak versloffen. In deze blog lees je hoe tussenrekeningen weer sexy maakt!

Blog

De meerwaarde van Power BI

23 juni 2021

Na het behalen van mijn diploma voor de opleiding Bedrijfseconomie ben ik gelijk bij Panenqa aan de slag gegaan. Bij mijn eerste opdracht kreeg ik direct de mogelijkheid om mijn kennis rondom Power BI toe te passen en uit te breiden. Ik heb voor diverse afdelingen meerdere Power BI rapportages mogen opzetten, die tot op de dag van vandaag worden gebruikt!

Nieuws

De Panenka

16 juni 2021

Ken je de Panenka penalty nog niet? Of vind je het leuk de penalty weer eens terug te zien? Bekijk hier dan dit unieke moment!

Blog

De overstap van accountancy naar control

02 juni 2021

Voordat ik bij Panenqa in de interim branche ben begonnen, heb ik 3,5 jaar bij een accountantskantoor op de samenstelpraktijk gewerkt. In de laatste jaren ben ik steeds vaker bij de klant gaan werken en dat is dan ook wel een van de reden van mijn keuze voor de overstap van accountancy naar control. Al met al ben ik super tevreden over deze stap in mijn carrière en kijk ik met trots en blijdschap naar de afgelopen twee jaar!

Blog

20 mei: De dag van de stagiair!

20 mei 2021

20 mei is de dag van de stagiair! Lees in dit interview met Rhode Das hoe zij het heeft ervaren als stagiaire bij Panenqa!

Blog

De ervaring als ZZP’er bij Panenqa

22 april 2021

Lees in dit interview de ervaring van Rob Schut als ZZP'er bij Panenqa. Rob vertelt waarom hij heeft gekozen om als ZZP'er een de slag te gaan, meer over zijn opdracht en zijn ervaring met Panenqa.