Diploma op zak, wat nu? 

De grote vraag na het afstuderen; “Wat wil ik nou eigenlijk?” 

 

Door Tom van der Veen op 10 februari 2022

 

Als net afgestudeerde sta je op het punt om te beginnen aan je carrière. Dit is voor velen een spannend moment in je leven, dit gold ook voor mij. “Wat wil ik nou eigenlijk?”, was een vraag die ik met regelmaat aan mijzelf stelde. Een vraag die menig afgestudeerd student zichzelf stelt. Deze vraag kon ik toen niet goed beantwoorden.

 

Om uit te zoeken waar mijn interesses liggen heb ik voordat ik bij Panenqa aan de slag zou gaan al een andere baan gehad. Ik werd Junior GL accountant waar me werd verteld dat er mogelijkheid was om door te groeien en dat het werk uitdagend zou zijn. Tot mijn verbazing was dat toch niet het geval. Het werk was voornamelijk routinematig waarbij de beloofde doorgroeimogelijkheden uitbleven. Ik dacht “het is nu nog wel leuk maar ik zie me dit niet nog 5 jaar in dezelfde rol doen”.

 

De twijfel nam toe

 

Op het moment dat ik begon te twijfelen over mijn toenmalige Job werd ik benaderd door Panenqa of ik interesse had om een keer vrijblijvend af te spreken. Daarna ging het allemaal heel snel en ben ik inmiddels al bijna een jaar werkzaam aan mijn eerste klus voor Panenqa als interim finance professional. In de toekomst verwacht ik nog wel even als interim finance professional te blijven werken. Het werken als interim finance professional biedt mij namelijk veel leuke en interessante aspecten.

 

Ieder jaar wissel je van opdracht waardoor je in verscheidende branches komt te werken. Daardoor is elke opdracht anders en je krijgt dus vele aspecten van de finance wereld vroeg in je carrière te zien. Tijdens het uitvoeren van zo’n opdracht zal je een deel operationeel en een deel projectmatig werk uitvoeren. Aangezien je maar een jaar op de opdracht zit zal het operationele deel nooit als routinematig aanvoelen. Het projectmatige werk is het werk waarin jij je als interim finance professional echt kan onderscheiden doordat je met een frisse blik bestaande processen binnen een bedrijf onder de loep kan nemen. Hierdoor zijn bedrijven vaak erg blij met je komst, waardoor er een prettige sfeer is en zolang jij je openstelt, hard werkt en je aanpast aan de cultuur kun je een blijvende impact achter laten.
De vraag: “wat wil ik nou eigenlijk” zal wellicht niet na een opdracht beantwoord worden. Maar door de verscheidenheid in je werk zal je per opdracht dichter bij het antwoord van die vraag komen.

 

 

Panenqa

 

Panenqa biedt naast het werken aan leuke opdrachten nog veel meer aan. Zo werk ik momenteel met 3 andere collega’s van Panenqa bij een klant. Bovendien zijn de meeste collega’s, net als jij, ook vaak net klaar met studeren waardoor ze zich in dezelfde levensfase bevinden. Daarnaast staat ook ontwikkeling centraal bij Panenqa: met de mogelijkheid tot het volgen van een opleiding die precies bij jou wensen past. Ook worden er trainingen georganiseerd die aansluiten bij de behoeftes van de collega’s werkzaam bij Panenqa. Daarnaast krijg je ook nog eens een auto van de zaak, niet geheel onbelangrijk natuurlijk. Wat ik zelf ook als heel plezierig ervaar in vergelijking met mijn vorige baan is dat ze bij Panenqa actief met je mee denken tijdens je opdrachten: bijvoorbeeld als een opdracht niet is zoals je die had voorgesteld, je moeilijkheden op de werkvloer ervaart, of je ontwikkeling

wordt belemmert, dan wordt er samen naar een oplossing gekeken.
De kans bestaat dus dat je met meerdere collega’s bij dezelfde klant werkt.

Om de andere collega’s beter te leren kennen en elkaars ervaringen te delen worden er ook regelmatig informele bedrijfsuitjes, borrels en activiteiten georganiseerd. Zo maken wij bijvoorbeeld ieder jaar met z’n allen een reis naar het buitenland en worden er trainingsweekenden met uiteenlopende activiteiten georganiseerd.

 

 

 

 

Word jij mijn nieuwe collega? 

 

 

Heb jij ook ambitie om in finance te werken, maar je weet nog niet precies wat jou binnen de finance wereld nou echt aanspreekt? En wil je meer dan de typische 9 tot 5 baan? Dan is werken als interim finance professional de oplossing! Bekijk hier onze vacatures of neem een kijkje op onze werkenbij site

 

 

 

 

Enthousiast geworden en kom je graag in contact met Panenqa? Neem dan contact op met Rob van de Sanden op 06-14037931 of via [email protected].

 

Rob (46) is Managing Director bij Panenqa en blogt regelmatig over actuele onderwerpen.

 

Laatste nieuws