Mijn eerste opdracht was meteen een schot in de roos!

  “Als je ergens gaat werken heb je gedurende het selectietraject een aantal gesprekken. De gesprekken met Panenqa liepen vlot en het proces ging lekker snel. Als je daarna dan ook daadwerkelijk start, vraag je je altijd af: gaat het in de praktijk wel zoals je tijdens het recruitmenttraject is voorgesteld? Nu ik een jaar werkzaam ben bij Panenqa, kan ik deze vraag volmondig met ‘ja’ beantwoorden”, zegt Chris Arnout vol enthousiasme. Wat me is opgevallen? “De persoonlijke benadering in zowel de zoektocht naar een passende opdracht als de begeleiding voor en tijdens je opdracht is echt uniek!”

Mijn eerste opdracht

“Ik wil graag controller worden en mijn opdracht moest dan ook in lijn liggen met die ambitie. De eerste opdracht was een schot in de Roos”. Niet alleen werd Chris uitgedaagd op vakinhoudelijk gebied, maar ook op soft-skill gebied kon hij zich meteen goed kunnen ontwikkelen. “De opdrachtgever is marktleider in het ontwikkelen en exploiteren van sterk geautomatiseerde koelcellen en is de snelst groeiende specialist in energiezuinige geautomatiseerde koude opslag. De koelcellen van NewCold staan in de Verenigde Staten, Australië en Europa en worden aangestuurd vanuit het hoofdkantoor in Nederland. Binnen mijn opdracht was ik mede-verantwoordelijk voor de implementatie van IFRS 16 in de geconsolideerde jaarrekening. Daarnaast heb ik een aantal balansposities voor de jaarrekening opgesteld.” Het spreekt voor zich dat de vakinhoudelijke uitdaging ruim voldoende was voor iemand met drie jaar werkervaring. Toch vertelt Chris dat hij ook zijn competenties goed heeft kunnen ontwikkelen in de opdracht: “Van nature zoek ik naar de juiste methoden om mensen te benaderen. Dit zorgt er soms voor dat ik afwachtend kan zijn voordat ik de telefoon pak. Door deze opdracht ben ik veel daadkrachtiger geworden. Om mijn opdracht succesvol af te ronden was ik immers afhankelijk van de lokale controllers en ander functionarissen in het buitenland. Omdat er van mij als externe een resultaat verwacht wordt, heb ik me ingeprent dat ik de informatie gewoon wil hebben en dus zorg ik dat alles geregeld wordt want anders blijf ik zelf hangen met mijn werk. Die groei heb ik wel doorgemaakt.” Zelfstandigheid is belangrijk, toch sta je er niet alleen voor.

 

Unieke begeleiding

Panenqa hecht veel waarde aan de persoonlijke begeleiding en persoonlijke aandacht voor haar medewerkers. In dit kader wordt elke consultant gekoppeld aan één van de twee directeuren. Beiden zijn inhoudelijk goed onderlegt en hebben een schat aan ervaring waar ze consultants uitstekend mee kunnen begeleiden. In het geval van Chris is directeur Rob van de Sanden zijn buddy. “Ik heb regelmatig contact met Rob. Je zou haast wel kunnen zeggen dat ik hem wekelijks spreek. Soms is dat telefonisch, soms bij de klant en ik ben ook weleens een rondje met hem om de Kralingse plas gaan lopen, ha ha. Doordat je zoveel contact hebt, gaan de gesprekken niet alleen over de inhoud, maar ook over andere zaken. Zo heb ik bijvoorbeeld onlangs een huis gekocht wordt er met oprechte interesse gevraagd hoe het met het huis gaat. De lijnen zijn gewoon erg kort door het buddy-model. Dat is voor de medewerkers ontzettend fijn en je blijft erg goed op de hoogte van de ontwikkelingen binnen Panenqa. Je buddy is namelijk ook eigenaar van het bedrijf!”

Klaarstomen voor je opdracht

Veel sollicitanten stellen altijd de vraag hoe ze voorbereid worden op hun eerste opdracht. “Dat is een intensief, maar heel effectief traject”, vertelt Chris. “De kracht zit in de één-op-één benadering., waardoor het echt maatwerk is. Zowel bij de onboarding als je in dienst komt, maar ook als je klaargestoomd wordt voor een opdracht.” Tijdens de onboarding en de Panenqacademy wordt een helder beeld geschetst over de interim finance markt, over de gebruiken binnen Panenqa en natuurlijk over SAP. Bij de voorbereiding op een specifieke opdracht ligt de nadruk meer op het verder ontwikkelen van de gesprekstechnieken van de betreffende medewerker. Chris: “de rollenspelen die we doen helpen me echt om een betere gesprekspartner te worden”.

Gaaf dat mijn bijdrage wordt gewaardeerd

Chris werkte in het begin van zijn carrière bij een andere interim finance organisatie, een verschil hem in het bijzonder op aan Panenqa: “Binnen Panenqa kan ik echt meebouwen aan de organisatie en kan ik een bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van de organisatie. Sterker: ze stimuleren me om dit te doen.” Chris meldde zich in 2020 om de jaarlijkse Panenqa-reis mee te organiseren. “We konden daadwerkelijk meedenken over de bestemming en het programma. Uiteindelijk kozen we Berlijn als bestemming.” En je staat er niet alleen voor: “Het is gewoon een team van relatief jonge aangevuld met een aantal ervaren rotten, en dat is wel echt gaaf natuurlijk!

 

De ambitie van Chris

Een leuke en interessante opdracht, zoals Chris deed, helpt Chris enorm in het bereiken van zijn ambitie om uit te groeien naar een volwaardig controller. “Natuurlijk heb je hiervoor de praktische ervaring nodig. Maar je kan natuurlijk ook een stukje theoretische kennis toevoegen aan datgene dat ik doe, zodat ik ook de juiste bagage krijg. Met Rob ben ik daarmee druk bezig. Zo ben ik nu aan het uitzoeken welke post HBO-opleiding de grootste toegevoegde waarde heeft. Bij Panenqa wordt echt naar mijn potentieel gekeken”

 

Disclaimer

Als je met Chris praat lijkt het een walhalla bij Panenqa en zou iedereen er moeten werken, terwijl dat nooit waar kan zijn. Op onze vraag wanneer Panenqa als werkgever geen goede keuze zou zijn, antwoord hij: “als je niet goed tegen veranderende omgevingen kunt en altijd een voorspelbare reistijd wil hebben, is Panenqa niet de juiste keuze. Tegen die onzekerheid? Daar moet je wel tegen kunnen.”

 

Meer informatie

Ben jij na het lezen van het verhaal van Chris geïnteresseerd geworden in een carrière bij Panenqa? Bekijk dan de vacature mogelijkheden of neem contact op met Rob van de Sanden, rvandesanden@panenqa.nl, 06-14037931. 

 

Direct solliciteren? Laat je CV direct achter.

Laat je CV achter

  • Laat je CV achter en we nemen z.s.m. contact met je op!
  • Toegestane bestandstypen: doc, docx, pdf, Max. bestandsgrootte: 10 MB.
    Upload je CV