Tot 2019 werkte Rosie als assistent accountant bij een middelgroot accountancykantoor. Na een sollicitatie op Indeed kwam ze in gesprek met Panenqa en maakte ze de overstap naar de consultancy. In beide gevallen werk je namens een zakelijk dienstverlener bij de klant, toch is de beleving van Rosie compleet anders: “nu werk ik echt bij de klant mee en wordt daar beschouwt als een soort van collega, terwijl ik in de accountancy meer aan de zijlijn stond. Ik ben heel blij dat ik deze stap heb gemaakt, hier zit ik echt op mijn plek.”

 

In de consultancy heb ik een hele bak zelfvertrouwen getankt

Ondanks dat Rosie al relevante werkervaring had, was het toch wel een sprong in het diepe om als interim finance professional bij Panenqa aan de slag te gaan.

 

“In het begin ben je toch wel wat onzeker en ook erg benieuwd hoe het zal gaan als je op tijdelijk basis aan de slag gaat bij een opdrachtgever. Je merkt dan dat je met de juiste houding heel snel opgenomen wordt bij de klant en dat je je positief kunt onderscheiden. Ik heb echt zoveel complimenten van de klant gehad”, lacht Rosie.

“Het toverwoord is zelfvertrouwen! En zelfvertrouwen heb ik de afgelopen periode echt ontwikkeld.  Door als externe aan de slag te gaan , heb ik ook echt geleerd hoe ik een goede zelfreflectie opstel en heb ik beter inzicht gekregen waar mijn talenten liggen”. Het is gebleken dat Rosie, naast haar goede finance en SAP kennis, erg getalenteerd is als het gaat om communicatie en heel makkelijk een relatie en netwerk opbouwt bij de klant”

Rosie vervolgt: “Bij mijn huidige opdrachtgever zijn er heel veel eilandjes. Iedereen bleef echt met zijn team bij elkaar en ik had dat gevoel helemaal niet. Ik had juist het gevoel dat ik bij iedereen terecht kon en dat hadden zij ook bij mij. Ik trok verschillende mensen naar elkaar toe en ik heb het idee dat ik eraan bijgedragen heb dat de eilanden verdwenen zijn”.

 

Warm bad

Zelfvertrouwen komt makkelijker als je ook bij je eigen werkgever, in dit geval Panenqa, thuis voelt. Rosie vertelt dat ze het goede gevoel bij Panenqa meteen had, al tijdens haar sollicitatie:

“Ik had al wel wat sollicitaties achter de rug en dan ga je toch wel wat gemakkelijker het gesprek in. Voor mijn gevoel ging ik met gezonde spanning het gesprek in. Mijn eerste gesprek was met Rob en bij hem voelde ik me echt op mijn gemak. Je kon het echt overal over hebben met hem en hij nam ook echt de tijd om je alles uit te leggen over Panenqa en wat de vacature inhoudt. Bij Rob had ik wel echt van hij staat echt voor zijn werknemers en hij gaat ook echt de tijd nemen voor zijn werknemers. Bij Wim had ik dat ook. Je voelt je echt gelijk op je gemak, alles kan, laagdrempelig dus dat vond ik wel echt heel fijn.”

Is ook gebleken dat toen je in dienst kwam het goede gevoel bleef? “Ja! De werknemerstevredenheid is erg belangrijk voor Panenqa is en dat zie je ook wel echt terug. Het voelt als een warm bad. Het bewijs kwam toe ik zwanger werd”.

 

Moederschap

“Al vrij snel nadat ik in dienst was bij panenqa, werd ik zwanger. Ik vond het wel echt heel spannend om het te vertellen want ik was pas net bij hen begonnen.  Panenqa ging er echter heel goed mee om. Ook toen ik minder moest gaan werken om gezondheidsredenen, was er begrip en support. Ik heb daar heel goed met Wim en Rob over gepraat. Zij zeiden ook meteen dat mijn gezondheid  het allerbelangrijkste was. Iedereen stond echt voor mij klaar, ook als het even niet goed ging. Ik moet zeggen daar was Panenqa wel echt top in! En het is gelukkig ook allemaal goed gekomen!

 

Sneltrein

De snelheid van het sollicitatieproces heeft ze als erg uniek ervaren. “Ik had Panenqa zelf benaderd en dat proces ging sneller dan sollicitaties met bedrijven terwijl ik in die situatie juist door het bedrijf zelf was benaderd. Dus dat was echt erg uniek voor mij. Bij Panenqa ging het echt in sneltrein vaart. Ik kreeg echt dezelfde dag nog reactie en had in diezelfde week nog mijn tweede gesprek met Wim.

 

Persoonlijk Panenqa Plan (PPP)

Bij Panenqa maakt iedere consultant een Persoonlijk Panenqa Plan. Hierin formuleer je samen met je je leidinggevende je leerdoelen voor het nieuwe jaar.

“Ik heb dit plan inderdaad gemaakt maar ik vond het erg lastig. Ik wilde me in mijn eerste jaar eerst oriënteren, verschillende opdrachtgevers zien en er achter komen wat je leuk vind en waarin je je wilt ontwikkelen. Nu ik daar een beter beeld van heb, heb ik in mijn PPP veel concreter geformuleerd waarin ik me wil ontwikkelen: IT en eventueel een leidinggevende rol, staan op mijn lijst”.

De Panenqa factor van Rosie

Tot slot van ons interview legt Rosie uit wat voor haar de Panenqa factor is. Twee woorden staan daarin centraal: informeel en gezellig!

 

“Iedereen is professioneel, lekker laag drempelig en tja het is meestal ook gezellig! Deze sfeer merk je het beste als we met ons hele team twee dagen op training zijn. Dat doen we overigens zo’n drie keer per jaar. Als we dan blijven overnachten en ’s avonds een hapje eten en drankje drinken, leer je elkaar echt goed kennen. Voor de rest van de tijd zie je elkaar natuurlijk niet veel, omdat iedereen druk is bij zijn opdrachtgever.

Op zo’n tweedaagse teammeeting, zie je je collega’s dan ook voor een langere tijd en dat doet wel echt veel goeds. Het is lekker informeel maar daarnaast is er ook tijd om kennis te delen en bij te spijkeren. Ik kijk iedere keer uit naar deze bijeenkomsten. En ondanks dat we allemaal bij andere opdrachtgevers werken voelt het team van Panenqa wel echt als een team!“

 

Meer informatie

Ben jij na het lezen van het verhaal van Rosie geïnteresseerd geworden in een carrière bij Panenqa? Bekijk dan de vacature mogelijkheden of neem contact op met Rob van de Sanden, [email protected], 06-14037931. 

 

Direct solliciteren? Laat je CV direct achter.

Laat je CV achter

  • Laat je CV achter en we nemen z.s.m. contact met je op!
  • Toegestane bestandstypen: doc, docx, pdf, Max. bestandsgrootte: 10 MB.
    Upload je CV
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.