Panenqa Whitepaper

Robotic Process Automation

RPA, ontvang onze Whitepaper nu in je mail

 

RPA: een kans? of een bedreiging? 

 

Robotics Process Automation (RPA) is een technologie die steeds meer aandacht krijgt. Terecht, want het is een technologische oplossing met veel potentie. Een waardevolle oplossing die toepasbaar is binnen een breed scala aan bedrijfsprocessen en zeker binnen de financiële processen. Volgens het gerenommeerde onderzoeksbureau Gartner zet deze trend ook de komende jaren nog door. Sinds 2016 zijn de uitgaven voor de eindgebruikers in RPA software nog elk jaar gestegen. In 2022 zal de totale wereldwijde uitgave aan RPA software €2,7 miljard bedragen. Volgens Gartner zullen deze uitgaven in 2023 tot boven de €3 miljard stijgen.

 

Door sommigen wordt RPA als een ultieme kans gezien om efficiënter te gaan werken en kwalitatief betere processen te hebben. Anderen zijn sceptischer: wat is de invloed op de werknemers binnen mijn bedrijf?

 

Daar waar sommige organisaties de toegevoegde waarde van RPA reeds hebben ontdekt, zoeken anderen nog naar inzicht hoe RPA praktisch toegepast kan worden. De hoogste tijd om de mogelijkheden van RPA in deze Whitepaper uiteen te zetten!

 

Opzet Whitepaper

 

Voor deze Whitepaper interviewden wij een groep van Finance Managers, IT-specialisten en CFO’s over (mogelijke) toepassing van RPA. Hierbij kwamen zowel respondenten aan het woord die RPA reeds hebben geïmplementeerd, maar ook respondenten die RPA nog niet hebben toegepast in de praktijk. Hoe komt het nu dat sommige organisaties RPA hebben geïmplementeerd en anderen niet? Welke aanbieders van RPA software zijn er en welke stappen dien je als organisatie te zetten om het succesvol toe te passen? Welke ervaringen hebben organisaties met RPA in de praktijk? En misschien wel het allerbelangrijkste: wat kan jou dit opleveren? Deze vragen worden in deze Whitepaper beantwoord.

 

Automatiseren gaat voor robotiseren

 

Een van de conclusies in de whitepaper is dat het verstandig is eerst te automatiseren voordat je gaat robotiseren. Niet alleen zijn door processen en werkzaamheden goed in te richten (te automatiseren dus) over het algemeen grotere voordelen te bereiken, maar is het ook niet logisch een niet optimaal lopend proces te willen robotiseren: de beheerkosten zullen dan groot zijn. Wil je je (ERP) proces zo optimaal mogelijk ingericht hebben? Neem dan contact op met Panenqa. Wij zijn geen RPA specialist, maar van processen, mensen en systemen weten we alles! 

 

Werken bij Panenqa

 

Geïnteresseerd in een carrière bij Panenqa en naar onze openstaande vacatures? Bekijk dan onze vacatures en werken bij Panenqa pagina om een eerste indruk te krijgen! Of neem contact op met onze recruiter Floortje van Ham op 06-34 91 83 98.

 

 

Meer weten over onze diensten?

 

Neem dan contact op met Rob van de Sanden op 06-14037931 of via rvandesanden@panenqa.nl

 

Ontvang onze whitepaper
Robotic Process Automation 

 

Downloaden

Stuur mij de Whitepaper Process Mining per mail

  • Vul u gegevens hieronder in en u ontvangt onze whitepaper Process Mining in uw mail.