Rosie en de rollercoaster van een werkende moeder.

2019-2020 door de ogen van Rosie: het leven lijkt wel een rollercoaster!

 

Door Rosie Jones op 8 april 2020

 

In een jaar tijd kan er veel veranderen. Daar kan Rosie uitgebreid over meepraten: van een nieuwe baan, naar het moederschap en naar een corona-situatie…

 

In deze blog blikt Rosie terug op het afgelopen jaar én blikt ze vooruit naar haar nieuwe opdracht.

 

Mag ik mij voorstellen? Ik ben Rosie Jones en ben interim finance professional bij Panenqa.

Ik wil in deze blog terugblikken op een enerverend, inspirerend en mooi jaar bij ons bedrijf en in mijn leven. Wat kan er veel veranderen in 1 jaar tijd! Maar, laat ik bij het begin beginnen. 

 

Overstap naar Panenqa

Één jaar geleden heb ik ervoor gekozen om een nieuwe stap te maken in mijn carrière. Ik wilde graag mijn horizon verbreden en kijken wat ik nog meer in mijn mars had.

 

Na wat sollicitatiebrieven en gesprekken heb ik de keuze gemaakt om bij Panenqa aan de slag te gaan. Bij Panenqa kreeg ik het gevoel dat ik mijn horizon kon verbreden en kon kijken wat ik nog meer in mijn mars heb. Dat bleek ook zo te zijn.

Mijn eerste opdracht was bij RET N.V., in de functie van projectadministrateur. Ik was verantwoordelijk voor de financiële werkzaamheden voor het programma Hoekse Lijn en voor de onderhoudsprojecten van de trams.  Ik heb het heel erg naar mijn zin gehad. Ik had fijne collega’s, er heerste een goede sfeer en ik voelde me erg gewaardeerd. Door een aantal casussen bij de RET heb ik mijn kwaliteiten kunnen laten zien en heb ik super veel van die situaties geleerd, waardoor ik echt kon groeien in mijn vak.

 

Roze wolk

Maar dit was niet alles. Tijdens dit jaar werd ik zwanger en ben ik op 1ste kerstdag bevallen van een prachtige dochter. Mijn zwangerschap verliep naar wens, hoewel de laatste loodjes mij wel echt zwaar vielen en ik het op advies van de dokter rustiger aan moest gaan doen. Bij zowel Panenqa en RET kreeg ik alle gelegenheid om goed aan mezelf te denken en goed voor mijzelf en de baby te zorgen.

 

Na wat aanpassingen in mijn werktijd, kon ik alsnog mijn werk voortzetten. Ik kan alleen maar zeggen dat er goed rekening met mij werd gehouden. Daar ben ik heel dankbaar voor. Desondanks vond ik het destijds lastig om de balans te vinden. Ik wilde dat de zowel Panenqa als RET zo min mogelijk “last” zouden hebben van mijn zwangerschap.

 

Mijn partner en ik hadden namelijk besloten dat we zover waren om ouders te worden én niet mijn werkgevers. Ik ging af en toe door, terwijl ik beter een uurtje eerder naar huis had kunnen gaan. Na een paar dagen voelde ik dat dit beter was voor mijn gezondheid waardoor ik, ondanks dat ik minder werkte, productiever was.

 

En nu weer starten (in corona-tijd)

Na een prachtige bevalling, ging ik me mentaal voorbereiden op het leven als een werkende moeder. Door de zon op Curaçao, waar ik tijdens mijn verlof nog 2,5 week naar toe ben gegaan, kon ik me nog extra goed voorbereiden op dit leventje. Alles was strak geregeld. Oma’s die helpen met oppassen ✔️, de kinderopvang inclusief de oefendag in de agenda✔️.  In mijn hoofd zit ik weer regelmatig aan mijn collega’s te denken van de Panenqa en RET waar ik weer ga beginnen✔️. De datum komt steeds dichterbij en dan………✖️is daar de coronacrisis.

 

Daar gaan al mijn goed geregelde plannen. Het coronavirus wappert rond in Brabant, waar ik woonachtig ben. Niets geen oma waar ik mijn mooi meisje achterlaat, welliswaar met een gerust hart, maar toch! Geen vroegop-kinderopvang-dinsdag-en-donderdag, geen huis-ik-krijg-je-niet-aan-de-kant-gevoel, geen schone-kleren-uit-de-wasmand-gevoel.

Neeee, ik zit thuis bij mijn allerknapste-meisje-met-haar-mooie-ogen, met een gevoel van hoe moet ik dit voor elkaar boksen. Oma M. die vast zit in het buitenland. De kinderopvang die voor ons gesloten is, omdat ik heb geen vitaal beroep heb. Mijn partner is al vroeg uit huis, omdat hij gelukkig kan blijven werken. Die stress hebben we in ieder geval niet. Oma S. kan gelukkig wel komen, hopelijk zonder virus onder de leden.

 

 

 

 

Met een flexibele instelling kom je er wel

Deze week start ik op mijn nieuwe opdracht, wederom bij RET. Ik heb er heel veel zin in, al zal het wel even wennen zijn om vanuit huis te werken. Bij RET werken ze allemaal thuis, dus de overdracht zal wat lastiger zijn. Met een flexibele instelling, een flexibele opdrachtgever en werkgever gaat het me zeker lukken om wederom mooie resultaten voor RET te behalen.

 

Ik zit achter mijn computer en schrijf het maar gewoon op. Het voelt alsof ik op een wip zit. Werknemer versus moeder. Ik probeer een balans te vinden om zoveel mogelijk productief  te zijn voor de opdrachtgever, maar ondertussen heeft dochterlief hazenslaapjes van 30 minuten, om de 2,5 uur voeding nodig heeft en in de box of wipstoel haar eerste gebrabbel laat horen.

Hier zit ik dus aan de eettaffel, computer aan ✔️, pen en papier bij de hand ✔️, to-do-lijstje ✔️, naast mij een kinderstoel met baby ✔️, wasmachine aan ✔️, vlees uit de diepvries ✔️. Klaar voor de start! adem in-adem-uit. Ik kan het, ik doe het! Gelukkig komt oma S. morgen weer een dagje genieten van haar kleindochter.

 

Over Rosie

Rosie-Jones, Panenqa

Rosie is een zeer enthousiaste en daadkrachtige interim finance professional. Met haar accountancy achtergrond, aangevuld met ervaring aan de klant-kant is zij breed inzetbaar binnen uw finance organisatie. 

 

Haar enthousiasme is aanstekelijk en door haar goede gevoel voor humor en brede glimlach is Rosie zeer geliefd bij haar opdrachtgevers, een instelling die erg goed past bij Panenqa en wat wij van consultants verwachten!

 

 

Rosie (1993) is Consultant bij Panenqa en blogt regelmatig over actuele onderwerpen.

 

Laatste nieuws