Go-live support

Go-Live support, een bewezen concept met meerwaarde

 

Door Rob van de Sanden op 23 februari 2023

 

Even terug naar de basis

 

Om het concept rondom go-live te beschrijven, ga ik eerst terug naar wat Panenqa in de kern is. Wij zijn een interim finance organisatie die haar opdrachten specifiek daar doet waar organisaties werken met SAP, danwel waar ze willen gaan werken met SAP.

 

Natuurlijk betekent dit dat we heel vaak een lijnfunctie in finance uitvoeren omwille van capaciteit. Door deze ervaring zijn veel van onze consultants doorgegroeid naar het niveau ‘key-user SAP’ of ze zijn juist bij Panenqa gaan werken, omdat ze ergens key-user waren en hun meerwaarde nu op projectbasis bij verschillende organisaties willen tonen.

 

Als specialist, besteden we daarnaast veel tijd en geld aan SAP opleidingen.

 

Panenqa is dus geen IT bedrijf, maar een dienstverlener bestaande uit finance professionals met een bovengemiddelde SAP kennis

 

Wat is er zo waardevol aan de SAP Go-Live support van Panenqa?

 

Een aantal jaren geleden heb ik Panenqa opgericht vanuit de wetenschap dat de meeste ERP (of IT) specialisten onvoldoende oog en kennis hebben van de dagelijkse finance operatie én dat meeste financials geen bovenmatige SAP kennis hebben. Gevolg? Moeilijke communicatie tussen bovenstaande beroepsgroepen resulterend in sub-optimale oplossingen, langere implementaties dan nodig en frustratie aan beide zijden van het spectrum.

 

 

Recente projecten waar we organisaties helpen met SAP go-live

 

De afgelopen periode zijn we door diverse ervaren project en programma managers benaderd om hun organisaties te helpen met go-live support en met hypercare. De reden dat ik het woord ‘ervaren’ noem? Dat heeft te maken dat projectmanagers die veelvuldig ERP trajecten geleid hebben, weten dat ze rondom go-live de specifieke kennis van deze key-users nodig hebben. Om die reden gooien ze vast een aantal maanden voor de go-live-datum de lijn uit naar Panenqa.

 

En dat is prettig. Zo zijn resources immers makkelijker te plannen. Bovendien geeft dit de interim finance professionals van Panenqa de gelegenheid om al voor de meest hectische periode kennis te maken met de organisatie en de medewerkers van de opdrachtgever. Ander groot voordeel hiervan is dat de finance professionals nog tips en tricks kunnen geven in de testfase.

 

Onze groei zorgt voor stabiele oplossingen

 

Panenqa maakt een mooie groei door. Groei in zowel kwantitatieve zin, maar ook in kwalitatieve. De medewerkers van het eerste uur zijn inmiddels echte experts! Hierdoor zijn we in staat om een volwaardig team ter beschikking te stellen aan de klant.

 

Zo helpen we met een team van 5 consultants een internationale klant met een SAP uitrol over 14 Europese landen. Met een ander team van 5 helpen we een Nederlandse opdrachtgever die vele vestigingen door het land heeft met hun SAP implementatie. Echt heel leuk om te doen en het bewijst de noodzaak van een dergelijk team.

 

 

Teamwork

 

Niet alleen is deze aanpak heel waardevol voor onze opdrachtgevers, ook voor onze consultants is het interessant en gaaf om met een team van Panenqa collega’s verantwoordelijk te zijn voor het succes van de SAP implementatie. In de blog van Alicia Poeran, Xin Ru Line n Rhode Das lees je meer over het teamwork. En hoe ze dat ervaren.

 

Missie geslaagd

 

Toen ik Panenqa startte was mijn doel om uitstekend werk voor onze opdrachtgevers te verrichten en meerwaarde te tonen met een specialistische dienstverlenging. Tegelijkertijd was het doel dat mensen die bij Panenqa hebben lol in hun werk hebben en een speciale band met hun collega’s opbouwen. Dit komt mooi bij elkaar in onze projecten. Als ik dat zo zie, ben ik trots en blij tegelijk. Mis jij de schakel tussen de system integrator en de finance operatie? Neem dan contact met me op. Wij vullen deze rol met passie in!

 

Ook werken bij Panenqa?

 

Wil je ook werken bij Panenqa? Of nieuwsgierig hoe werken bij Panenqa is? Bekijk dan onze werken bij Panenqa pagina of vacature pagina. Liever direct contact? Neem dan contact op met onze recruiter Floortje van Ham op 06-34 91 83 98 of met Rob van de Sanden op 06-14 03 79 31.

 

Je CV achterlaten? Dat is de snelste manier! Klik op onderstaande button en laat je CV achter.

 

Solliciteer in één klik!

 

 

Laatste nieuws

Laat je CV achter

  • Laat je CV achter en we nemen z.s.m. contact met je op!
  • Toegestane bestandstypen: doc, docx, pdf, Max. bestandsgrootte: 10 MB.
    Upload je CV